Når lægerne har prøvet alle de mulige forebyggende præparater af, som du er kvalificeret til at afprøve, hvad gør du så? En del af os går i helsekosten, der måske vil foreslå dig et kosttilskud, som han engang har hørt nogen have effekt af. På den måde kan man hurtigt, som desperat patient, købe sig fattig.
Men er der virkelig nogle af de kosttilskud, der rent faktisk er evidens for? Og i så fald hvilke? Hvorfor virker de? Og hvad er de mulige bivirkninger?
De første 2, man bør prøve
Der er faktisk 2 af dem, der er relativt grundigt undersøgt – B2-vitamin (riboflavin) og magnesium. Og de er ovenikøbet nævnt i Referenceprogrammet for hovedpine; lægernes brugsanvisning for, hvordan man behandler migrænepatienter. De 2 præparater glemmes desværre af og til af lægen, så derfor er det vigtigt, at du som patient selv kender dem.
Der er andre kosttilskud, som en del patienter har gavn af, men som ikke er undersøgt til bunds i forhold til migræne. Dem vil der med tiden komme info om her på siden, men start med riboflavin og magnesium i mindst 3 måneder. Du kan med fordel tage B2-vitamin og magnesium samtidig.