Page 24 - MigræneNyt november 2022
P. 24
Migræne danmark
Anne Egelund
Mosevangen 49
3460 Birkerød
Blød Peberkage
Af Gitte Hildebrandt
Kagen er nem at lave, dejen røres sammen og kommes i en smurt rugbrødsform
og bages. Den er temmelig julet med krydderier som stødt nellike, stødt ingefær
og kanel, men kan efter min mening spises året rundt. Server gerne kagen med
creme fraiche og friske blåbær. Alle ingredienser er migrænevenlige, hvilket
vil sige, at du kan spise den uden at bekymre dig om, du får migræne af noget i
kagen.
Det skal du bruge:
Smør og rasp til formen
3 dl hvedemel
1,5 dl sukker (gerne rørsukker)
1 tsk. kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. natron
100 g smør
1 dl piskefløde
1 dl mælk
1/2 dl lys eller mørk sirup
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader (150 grader varmluftsovn). Smør en rugbrødsform
(1,5 liter) og fordel rasp i formen i et tyndt lag.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Smelt smørret. Rør smørret og resten
af ingredienserne ned i skålen. Dejen skal ikke piskes, kun røres sammen og
samles til en ensartet dej.
Hæld dejen i formen.
Bag kagen i den nederste del af ovnen i ca. 40-45 minutter. Hold øje med kagen
undervejs, og prik med en kødnål eller en gaffel for at tjekke, om kagen er bagt
færdig.
PS: Opskriften er fra www.ica.se og billedet af kagen fra kryddburken.se