Page 24 - MigræneNyt november 2022
P. 24

Migræne danmark
          Anne Egelund
          Mosevangen 49
          3460 Birkerød





          Blød Peberkage

          Af Gitte Hildebrandt









          Kagen er nem at lave, dejen røres sammen og kommes i en smurt rugbrødsform
          og bages. Den er temmelig julet med krydderier som stødt nellike, stødt ingefær
          og kanel, men kan efter min mening spises året rundt. Server gerne kagen med
          creme fraiche og friske blåbær. Alle ingredienser er migrænevenlige, hvilket
          vil sige, at du kan spise den uden at bekymre dig om, du får migræne af noget i
          kagen.



          Det skal du bruge:

          Smør og rasp til formen
          3 dl hvedemel

          1,5 dl sukker (gerne rørsukker)

          1 tsk. kanel
          1 tsk. stødt nellike

          1 tsk. stødt ingefær
          1 tsk. natron

          100 g smør
          1 dl piskefløde

          1 dl mælk

          1/2 dl lys eller mørk sirup



          Sådan gør du:
          Tænd ovnen på 175 grader (150 grader varmluftsovn). Smør en rugbrødsform
          (1,5 liter) og fordel rasp i formen i et tyndt lag.
          Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Smelt smørret. Rør smørret og resten
          af ingredienserne ned i skålen. Dejen skal ikke piskes, kun røres sammen og
          samles til en ensartet dej.

          Hæld dejen i formen.
          Bag kagen i den nederste del af ovnen i ca. 40-45 minutter. Hold øje med kagen
          undervejs, og prik med en kødnål eller en gaffel for at tjekke, om kagen er bagt
          færdig.

          PS: Opskriften er fra www.ica.se og billedet af kagen fra kryddburken.se
   19   20   21   22   23   24