Page 24 - MigræneNyt marts 2023
P. 24

Migræne danmark
          Anne Egelund
          Mosevangen 49
          3460 Birkerød





          Æble- og gulerodskage med friskost

          (12 stykker)

          Af Gitte Hildebrandt






          Kagen er saftig og oplagt at bage f.eks. til
          Påske. Du kan evt. komme appelsinsaft i
          glasuren og pynte med små chokoladeæg,
          (med mindre citrusfrugter og chokolade er
          triggere hos dig).


          Det skal du bruge:
          200 g hvedemel

          1,5 tsk. bagepulver
          1 tsk. kanel

          1 tsk. kardemomme

          Evt. en appelsin (skal og saft til glasuren)
          75 g smør

          80 g brun farin
          2 æg

          3 middelstore gulerødder
          1 æble (50 g skrællet og revet)

          125 g friskost

          1 spsk flormelis

          Sådan gør du:
          Tænd ovnen på 180 grader (160 grader varmluft) og beklæd en aflang form (á
          la rugbrødsform) med bagepapir.
          Bland mel. bagepulver, kanel, kardemomme og evt. revet appelsinskal i en skål.

          Pisk smør og brun farin sammen. Tilsæt æggene et ad gangen.
          Tilsæt melblandingen og rør dejen jævn. Skræl og riv gulerødder og æblet og
          vend det i dejen. Du får det bedste resultat, hvis du river gulerødder og æble fint.
          Hæld dejen i formen og bag kagen i omkring en times tid. Brug en gaffel til at
          tjekke, om kagen er færdig.
          Lad kagen køle af, pynt med glasur og evt. små chokoladepåskeæg.

          Enjoy!
   19   20   21   22   23   24