Page 24 - MigræneNyt marts 2023
P. 24
Migræne danmark
Anne Egelund
Mosevangen 49
3460 Birkerød
Æble- og gulerodskage med friskost
(12 stykker)
Af Gitte Hildebrandt
Kagen er saftig og oplagt at bage f.eks. til
Påske. Du kan evt. komme appelsinsaft i
glasuren og pynte med små chokoladeæg,
(med mindre citrusfrugter og chokolade er
triggere hos dig).
Det skal du bruge:
200 g hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
Evt. en appelsin (skal og saft til glasuren)
75 g smør
80 g brun farin
2 æg
3 middelstore gulerødder
1 æble (50 g skrællet og revet)
125 g friskost
1 spsk flormelis
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader (160 grader varmluft) og beklæd en aflang form (á
la rugbrødsform) med bagepapir.
Bland mel. bagepulver, kanel, kardemomme og evt. revet appelsinskal i en skål.
Pisk smør og brun farin sammen. Tilsæt æggene et ad gangen.
Tilsæt melblandingen og rør dejen jævn. Skræl og riv gulerødder og æblet og
vend det i dejen. Du får det bedste resultat, hvis du river gulerødder og æble fint.
Hæld dejen i formen og bag kagen i omkring en times tid. Brug en gaffel til at
tjekke, om kagen er færdig.
Lad kagen køle af, pynt med glasur og evt. små chokoladepåskeæg.
Enjoy!